Organizacja spotkania biznesowego jest bardzo ważnym zadaniem, ponieważ od tego może zależeć przebieg współpracy z danym klientem lub współpracownikiem. Z tego powodu każdy element takiego spotkania musi być dobrze przemyślany i zorganizowany. Dotyczy to nie tylko wyboru osób uczestniczących w takim spotkaniu oraz miejsca, do którego zaprosimy naszych gości, ale również dań i napoi, które zostaną podane. Zazwyczaj menu ustalane jest wspólnie z szefem kuchni danej restauracji. Jednak wybór napoi jest obowiązkiem organizatora.

 

Szczególnie ważne jest wino dla koneserów, ponieważ jest to alkohol szczególnie lubiany przez osoby z wyższych sfer, które zazwyczaj biorą udział w takich spotkaniach. Ważne jest wybranie wina o odpowiednim roczniku, najlepiej poniżej roku dwutysięcznego, ponieważ odzwierciedlany jest on z luksusem oraz dobrą jakością. Jeśli chodzi o inne alkohole to niezbędny jest również szampan, który symbolizuje pomyślne zakończenie negocjacji. Dodatkowo powinny być zapewnione produkty dla osób, które nie spożywają alkoholu takie jak ciepłe napoje oraz soki ze świeżych owoców.